Sennep oppskrift

Sennep

Noen oppskrifter sier at du skal koke sennepskornene, men det vil vi ikke anbefale. Da ender du opp med en litt tammere sennep, og hele poenget med en hjemmelaget sennep er at den skal sparke litt.Tips: For en sennep som sparker enda litt til, kan du riste kornene lett i en tørr stekepanne før du bløtlegger dem.

Du trenger:
200 g lyse sennepsfrø
100 g mørke sennepsfrø
50 g sennepspulver
100 g lys eddik (eplesider)
100 g hvitvin
100-300 g vann
salt
pepper

Slik gjør du:
Ha sennepsfrøene i en skål, og tilsett væske og salt og pepper. Du skal ha i alt unntatt sennepspulver. Væsken skal stå litt over frøene. La det bløtlegge seg i et par timer, og ha gjerne et øye på frøene. Suger de til seg all væsken med én gang, fyll på med mer vann, eddik eller vin etter hvert. Her kan du gjerne bruke vinrester, om du har noe stående, eller liggende i fryseren. Når frøene er gode og gjennombløte, moser du dem til du når ønsket konsistens/grovhetsgrad. Du kan bruke en morter, eller rett og slett en stavmikser eller enkel food processor. Her bør du også ha litt væske (vann, eddik eller vin) for hånden. Vi pleier også å tilsette litt sennepspulver for en finere konsistens, samtidig som vi får beholde så mye av frøene som mulig. Har du ikke sennepspulver kan du mose en del av sennepsfrøene i en food processor eller morter så det blir helt finmalt før du legger dem i bløt. Vi foretrekker pulvervarianten både for smak og enkelhet.
Du kan fint lage sennep på dagen, men vi synes den blir bedre etter (minst) en natt i kjøleskapet, så den får satt seg litt.