Hvor er sjøørreten

Som uerfaren sjøørretfisker har jeg kastet meg inn på kunnskapsjakt i bøker og internett for å øke mine sjanser på suksess som sjøørretfisker i høst.
Sjøfiskehåndboka (ISBN: 978-82-529-3230-0) og den nye «Sjøørret» boka (ISBN: 978-82-8316-013-0) som kom ut denne høsten, har gitt gode tips for høstens ørretfiske. Nå når vi hadde lært hvordan bunnforholdene og topografien burde være, så var det bare å jakte i kart og ikke minst i «fly»fotos på Google earth eller norgeibilder.no for å blinke ut noen steder å prøve lykken.

Strand
Flyfoto over kyststripa er et godt hjelpemiddel for å finne gode fiskeplasser. Bukter og strender med leopardbunn (sandbunn med dotter og belter med vegetasjon som tang eller sjøgress) skal være gode steder for Sjøørretfiske.

Da buktene og vikene i Grimstad var ringet inn, var spørsmålet når hadde sjøørreten funnet det for godt å trekke inn fra lengre ut rundt holmer og skjær og lagt seg til i vikene langs fastlandet? Henvisningene var jo at om høsten… så… Men høsten er jo lang! Som tålmodig fisker kunne jeg gjerne hatt eksakt dato og klokkeslett så tingene ble litt enklere.

Det har gjennom høsten blitt utprøvd mange nye lokkemidler som nybegynneren som jeg er ikke har våget meg på før. Med ny kunskap om fargevalg på lokkemiddel og nyinnkjøpte lokkemidler og utstyr som woblere, tubefluer med fortom og kastedupp, børstemark-imitasjoner og div sluker var det bare å henge i om en skulle komme seg igjennom hele sortimaentet hver gang. Det er jo slik at ørreten kan være nok så selektiv på valg at mat men med min erfaring så var det jo ikke lett å gjette seg frem til ørretens ønskeliste for dagen. Løsningen er jo da å presentere alt i veska! Dette blir vel bedre med litt mer erfaring og kunskap…

En annen ting som for meg, som supertålmodig fisker var en nok så kjærkommen informasjon, var at det viser seg at å kaste over samme sted mange ganger ( med samme lokkemiddel..) har liten effekt da en evt fisk mister interresse av ditt lokkemiddel alt etter et par ganger om den ser den. Derfor er det en god ide å kaste ikke kun på ett bestemt sted du har tro på men kaste over flere områder og forflytte deg slik at du får dekket mye mer område enn om du bare står på ett sted. Har du litt tid til rådighet er det også helt supert å ta for deg flere bukter og strender på ditt tokt.

Her kan jeg også med det samme anbefale filmen «Sea trout secrets 5- spin fishing»  der man har festet kameraet på selve senen rett bak lokkemiddelet og man kan se nøyaktig hva som skjer når man kaster sluken uti og fisker over områder med sjøørret. Thomas Hansen som er fiskeren i denne filmen gir oss også mange gode råd og tips om fisket. En absolutt anbefalt film.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *