Lørdagsfiske

Jeg tok med min sønn på en fisketur for å få litt tid i friluft den dagen storm og kuling hadde en liten pause nå i starten av januar. Det har jo startet nok med nok så guffent vær i år så det var deilig med en tur til sjøen sammen med min sønn. Jeg var så klart ivrig etter å teste nytt takkel og stang (Daiwa Megaforce-X haspel 15′ 30-100gr.) som skulle gi meg mulighet til lange kast med søkke på 100gr. ( Det skal sies at utstyret fungerte kjempebra, fikk til skikkelig lange kast og søkket med spiler ( surfcasting type) sørget for at takkelet holdt seg der ute)
Når man fisker sammen med en liten gutt så er det så klart viktigst å hjelpe han og ellers gjøre turen til en fin opplevelse. Det er jo heller ikke å forvente at minien skal synes det å stå i timesvis med stang i neven er verdens gøyeste ting. Men fisk på første kast gjorde jo susen, selv om fisken falt av i det vi skulle lande den på brygga. Det var tydelig også like gøy å late som sluken var en levende fisk som kunne gjøre diverse triks i sjøen nedenfor brygga…Da far endelig fikk rigget og kastet ut takkel med noen slappe reker på, var minstemann klar for kjeks og saft. Men hva gjør vel det når stanga kan stå og fiske litt for seg selv! Og se det; da kjeksene var fortært og vi sjekket stanga så var det jammen meg kommet en fin liten torsk på kroken som guttungen med stor iver fikk geleidet opp i håven.
En riktig så super fisketur var til ende og stolte gutter kunne vende hjem:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *