Takkel for kast fra land

Tenkte jeg ville vise et takkel jeg laget for å kaste ut fra land.
Problemet med å kaste et takkel ut fra land er gjerne at takkelet «sklir» langs bunn inn mot land der du står siden linen ligger på skrå fra bunn og inn mot stangtuppen din. Jeg har derfor laget et takkel som skal presentere agnet rett over bunn uten å ligge direkte på bunnen og risikere at det lett kan hekte seg fast. I tillegg planlegger jeg å bruke et slikt «surfcasting» bly med spiler så jeg unngår at blyet sklir langs bunn like mye…
Takkelet er bundet med 0,56 mm fluorkarbon snøre. På opphengerene har jeg puttet på 6-7 cm med litt stiv slange som skal hjelpe til med at opphengeren ikke vikler seg inn i hovedlina så lett. Pynten består av perler i hvit og rød, noe som skulle passe bra både for flyndrer og en torsk på avveie. Jeg har valgt en 4/0 krok nederst og en 1/0 krok øverst som er festet med krokstikk. Tanken var at en flyndre gjerne tar den nederste mens det er mulig at andre fisk med litt større kjeft slår til på kroken over. Om det bare er en type fisk du sikter deg inn mot er det jo bare å velge en type krok som skulle passe akkurat det du har planer om å fange…
Takkelet er tenkt kastet ut fra land og lina vil derfor ligge på skrå fra bunn opp mot stangtuppen. I enden har jeg festet en svivel med hempe for å feste loddet. Første opphenger har jeg satt ca 50 cm over enden. Jeg har brukt en blodknute for å knytte inn opphengeren. Neste opphenger kommer ytterligere 40 cm ovenfor på samme måte som sist opphenger. 30 cm lengre oppe ender takkelet i en ny svivel.

[flagallery gid=4]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *