Gull på ski, sølv på stanga

Etter nok en dag med gull i Falund så kjente jeg meg inspirert til å begi meg i kast med mitt eget private mål for sesongen og pakket stanga i bilen og drog mot havet for å forsøke nok en gang å kroke min første ørret. Det skal nevnes at jeg begav meg i kast med dette fisket foregående høst og har lest meg sånn passe opp og prøvd nå en god del ganger på å lykkes med dette fisket gjennom høst og vinter.

Haapefull fisker
Hr. Isdal på fiske

Det var et usedvanlig flott vær denne søndagen og forholdene var slik sett ideelle for å «freiste lukka». Etter få kast så satt første ørret ever på kroken. Seieren var et faktum, dette var dagen jeg har ventet på i måneder! Min første ørret var sikret. En fisk med beskjedne 33cm men allikevel en ekte sjøørret. Ut fra den kunnskap jeg har prøvd å putte inn i topplokket i vinter sies det at får du en på kroken så er det gjerne flere på samme stedet så jeg fortsatte med friskt mot. Og etter få minutter så smalt det til nok en gang, nå med tøffere rykk i sena. Ørreten ble landet og målte 50cm. Det var nok en støing, slank som den var, men siden dette er min første ørret jeg har dradd med størrelse over minstemål så ble denne med hjem. Så denne kvelden kunne jeg til og med briefe forran øvrigheten i hjemmet og proklamere at ja, investeringene i hobbyen kaster av seg i mat på bordet.

Om man skal mene litt om tidevann så kan det sies at det bet i tidspunktet rundt full flo denne gang. Noen nevner at dette skal være et ideelt tidspunkt da ørreten må jakte mer aktivt siden tidevannet da er på sitt stilleste og dermed ikke bringer så mye mat rekende rundt…

Data på fangst og omgivelser

  • Sted: Marivoll, grimstad
  • Sjøtemperatur: 4,3
  • Lokkemiddel: Sand orm type gulp, tredd på krok str.1 festet til fortom festet til bombarda dupp 30gr. sink…
  • Tid: kl 17, lett skumring
  • Vær: brillefint, 2 gr.C
  • Tidevann: Full flo

Mageinnholdet viste at den hadde spist et par småfisk på ca. 13-15cm og en del smådyr som feks. tanglopper.

2 tanker om “Gull på ski, sølv på stanga

 • 20/03/2015 at 22:08
  Permalink

  Fluefiske neste Hr. Isdal. Skal ta eit kurs med deg eg…låna stang kan du og 😉

  Svar
  • 15/04/2015 at 21:52
   Permalink

   Ege er klar.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *