Lørdagskos på havet

På lørdag var bag og stenger igjen pakket i båten for en fin dag på sjøen. Kompis var hyret inn for support og moralsk støtte så det skulle nå bli en fin tur om det bet eller ikke. Etter noe hell for noen dager siden på dorg så prøvde vi oss halvhjertet på det utover til planlagt sted. Etter å ha prøvd litt på et temmelig grunt område som jeg av en eller annen grunn hadde fått litt tro på denne dagen gav vi opp og satte kursen mot nytt sted med noe dypere farvann. Eg hadde blinket meg ut et sted ved en holme. Fra holmen gikk det temmelig bratt nedover til ca 40 meters dyp. Vi brukte takkel med reker på, plukket opp på meny for anledningen. Etter labert fiske og ingen napp fra min gode venns side var han overbevist om at takkelet hans var forbannet og at røde og hvite perler faktisk skremmer fisken. ( Jeg fikk fire fisk med kroker uten juggel) Jeg kikket skeptisk på min venn og tenkte at en må jo bære over med noe da han tross alt er fra Spania. Men det skal sies at statistikken var på hans side. Jeg rotet litt i veska og fant ett takkel jeg egenlig laget for dorging med woblere men satte på noen løse kroker og tok på en av disse gummifiskene som jeg kjøpte på sporten i byen før vi drog i spontant innfall.Power bait Ripple Grub 12cm Pearl

Da kommer vi til dagens fisketips; I det denne hvite gummien nådde bunn hogg fisken til som aldri før! vi fjernet ikke takkelet vi hadde på fra før med røde perler og ferske reker og kan kostatere at hvit gummifisk fanget mest, dernest kun krok uten juggel med reker og ingen fanst på turen på kroker med juggel (røde og hvite perler). Jeg skal løpe i butikken og kjøpe opp lageret med «rippel Grub» i allefall. For det bet noe heftig etter denne typen kom på snørene!

Når det gjelder stedet for fangst så var det helt tydelig at det var omtrent på samme pungtet vi fikk napp hver gang vi drev fra skjæret. Ca der skråningen flatet mer ut etter fallet fra skjæret og ned til 35-40 meter fikk vi nesten all fiksen.

Til min glede kom det også en vill stim med liten sei som tydelig jaktet noe. Jeg tok tak i ei stang med sluk og kastet ut. 5 sek. og det var sei på kroken! Slike dager på fisketur er fantastisk gøy.

Noe langt… En lang fisk (noen som vet hva dette er?) som en av torskene nettop var i ferd med å få ned i magen da den ble fanget av oss…

Etter full flo så det ut til at all fisk tok en hvil og alt liv døde ut. Dermed tok også fiskerene kvelden

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *