Lineprosjekt del 1.

jeg har bestemt meg for å prøve meg på å sette line. Med ingen erfaring på området har jeg begynt i en ende… og søkt litt hjelp av min venn google. Noen tips og meninger finnes der ute og noen ideer har en alltids selv også. Planen bak det hele er å ha en line som jeg kan sette på 100m+ og kanskje få litt større fisk og kanskje noe jeg vanligvis ikke får mer grunt innaskjærs. jeg har også lyst å prøve meg på flyndre senere men er mer usikker på om linefiske etter flatfisk kan være noe suksess….

Planen
Siden det er fisker som lever nær bunn jeg ønsker å fiske så vil jeg lage et arrangement som gjør at lina blir satt langs bunnen uten at den ligger på bunnen. På bildet under ser man hvordan jeg planlegger arrangementet av lina.

Line arrangement
Line arrangement

Utstyr

  • linetauet med snuere og lengde på 200m kjøpte jeg ferdig på havfiskeri.no.  Dette kan man jo lage selv men å kjøpe dette ferdig til en grei pris er en god løsning.
  • Forsyn laget jeg selv. Dette kan man jo også kjøpe ferdig om en vil det. Ved å lage det selv kan man velge størrelser på kroker og kvaliteter man har mest tro på til ditt fiske…
  • Overflatebøyer/blåse skal man ha i begge ender av lina. De må ha litt oppdrift. Jeg har valgt blåse med 35kg oppdrift.
  • Iletauet fikk jeg tak i på biltema. 200 meter. Det er greit å tenke på dybden du har tenkt å sette lina på ved valg av taulengder.
  • Søkke har jeg laget i flere størrelser ved å fylle blomsterpotter med sement og sette en bøyle oppi på toppen.
  • Jeg har knyttet inn karabinkroker på lina med jevne mellomrom så en enkelt kan klipse på flottører og søkker etter hvert når en holder på å sette lina.

 

Utsetting

Nå er det bare å sette lina et dertil egnet sted. Har fått tips om at en bør unngå sandbunn og gjerne velge å sette den over en «grunne» . Tanken er å sette den på litt over hundre meters dyp denne gangen.

Klar for å høste erfaringer

Nå skal lina settes i kveld så får vi høste litt erfaring og se hva som funker og ikke. Jeg kommer med en artikkel om mine erfaringer snart. Kommenter gjerne om det er noen som har tips og gode/dårlige erfaringer med diverse løsninger.

Skitt fiske alle sammen!

Slik gikk det…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *